Clock & Translate

07 Απριλίου 2013

"Nαι σε όλα" από την κυβέρνηση στην τρόικα...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ!


"Nαι σε όλα" είπε η κυβέρνηση με κάποιες επικοινωνιακές "ενέσεις" περί "αντίστασης στην τρόϊκα"  και "κλειδιών που θα παρέδιδαν στον Α.Τσίπρα" και περνάει ολόκληρο το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων για τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό. Πριν λίγο οι εκπρόσωποι των δανειστών ολοκλήρωσαν την σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την παρουσία και των Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστος Σταικούρα.
“Υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα” ήταν η μόνη δήλωση που έκανε ο κ. Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ανακοινώθηκε ότι το απόγευμα θα έχει και νέα συνάντηση με τους τροικανούς. 
Η κυβέρνηση δέχεται να προχωρήσει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (τους βαφτίζουν "επίορκους" και "κοπαντζήδες") μέχρι τον Ιούνιο και όσοι απομακρυνθούν να αντικατασταθούν με ισάριθμους που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ στο ένα τρίτο της αρχικής αμοιβής αυτών που θα απολυθούν.
Τώρα, αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι θα προσληφθεί στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και θα λαμβάνει έστω 700 ευρώ μισθό, να σηκώσει το χέρι του!
Ενώ η πολιτική συμφωνία έχει γίνει το πρόβλημα είναι ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα λόγω των αργών ρυθμών του δημοσίου. 
Στην συνάντηση συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της συγχώνευσης των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank και της ανακεφαλαιοποίησής τους με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς αλλαγές το σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη παρά την μικρή καθυστέρηση στην συγκέντρωση των ποσών που απαιτείται από τους ιδιώτες μετόχους.
Η κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη στο συγκεκριμένο θέμα και απορρίπτει και την ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών αλλά και στην αλλαγή του τρόπου διορισμού της διοίκησης του νέου ομίλου που θα προκύψει. 
Δηλαδή αν δίνει έναν αγώνα η κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή αφορά μόνο τις τράπεζες και τους τραπεζίτες!
Το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 2,7 δισ. για το 2013-14. Και μη νομίζετε ότι "μας λυπήθηκαν" και δεν επιβάλουν νέα μέτρα. Απλώς κρίθηκε ότι επικοινωνιακά δεν έχει γίνει η κατάλληλη δουλειά και θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα, αφού τα μέτρα δεν θα περνούσαν από την Βουλή. Πάντως το ότι η μαύρη τρύπα είναι κατανεμημένη σε πολλούς επιμέρους τομείς δίνει την δυνατότητα να καλυφθεί χωρίς τα μέτρα να περάσουν από την Βουλή!
Σχολιάστε:

Blogger Widgets