Clock & Translate

30 Μαρτίου 2013

Άναυδοι οι Γερμανοί με το αντιγερμανικό μένος!


merkel hitler 250x180 Άναυδοι οι Γερμανοί με το αντιγερμανικό μένος!
Οι λαοί της Ευρώπης, ιδιαίτερα όσοι ζουν στις χώρες που πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας, αντιδρούν έντονα κατά της γερμανικής πολιτικής, ενώ δεν λείπουν και διαδηλωτές που αναπαριστάνουν την Καγκελάριο Angela Merkel με μουστάκι αλά Hitler. Και όπως δείχνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε το περιοδικό Focus, οι Γερμανοί δυσκολεύονται ιδιαίτερα να καταλάβουν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Συγκεκριμένα, 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν κατανοούν την έκφραση έχθρας εναντίον της χώρας τους με αφορμή την κρίση στην ευρωζώνη.
Μόνο το 40% φαίνεται ότι μπορεί να συλλάβει τους λόγους της οργής.
Στην πρώτη από τις δύο ως άνω κατηγορίες περιλαμβάνονται κυρίως οπαδοί της κομματικής ένωσης CDU/CSU υπό την Angela Merkel.
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τους οπαδούς της Αριστεράς, τα δύο τρίτα των οποίων ισχυρίζονται ότι αντιλαμβάνονται γιατί η Γερμανία έχει γίνει αντιπαθητική.
Πολιτικοί της χώρας προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στην τάση αυτή αλλά και τις αντίστοιχες αιτιάσεις, με τον Πρόεδρο του συγκυβερνώντος FDP, Rainer Brüderle, να δηλώνει:
«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν κατανόηση για τους φόβους και τις έγνοιες των ανθρώπων στην Κύπρο και είναι αλληλέγγυοι. Αλλά δεν έχουν καμία κατανόηση, όταν χτυπούν τα χέρια που απλώνουμε για να τους βοηθήσουμε».
Με υπεροπτικές δηλώσεις τέτοιου είδους, βέβαια, είναι αμφίβολο αν ο αντιγερμανισμός μπορεί να αμβλυνθεί.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets