Clock & Translate

08 Μαρτίου 2013

Αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις


Σε αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία και των τριών όπλων προχώρησε χθες το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντ. Σαμαρά και ενέκρινε ομόφωνα τις εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση του τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκο και να προχωρήσει στην αντικατάσταση των τριών αρχηγών και στα τρία όπλα, ενώ σε επόμενη συνεδρίασή του θα προχωρήσει στις ετήσιες τακτικές κρίσεις στις επόμενες βαθμίδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αθ. Τσέλιος, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ ο έως χθες υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγ. Αποστολάκης, ενώ νέος αρχηγός ΓΕΑ ορίστηκε ο έως τώρα αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Ευάγγ. Τουρνάς.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποστρατεύτηκαν οι προκάτοχοί τους, λαμβάνοντας ο Κωνστ. Γκίνης τον βαθμό του στρατηγού ε.α., ο Κοσμάς Χρηστίδης τον βαθμό του ναυάρχου ε.α. και ο κ. Αντώνιος Τσαντηράκης τον βαθμό του πτέραρχου ε.α. Και στους τρεις απενεμήθη ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, αντιστοίχως.
Ο Π. Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τούς τρεις που αποστρατεύθηκαν, σημειώνοντας την προσφορά τους στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην πατρίδα.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets