Clock & Translate

13 Μαρτίου 2013

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ 600 ΔΙΣ $ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ (END) & H ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Η λογική πλάνη της προσφυγής στην άγνοια *

Ας κάνουμε μαζί την παρακάτω υπόθεση:
Είμαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό (το γιατί… άλλη φορά), οι τράπεζες καθ’ οδών να μου  κατασχέσουν εμπορεύματα και εξοπλισμό του μαγαζιού μου και οι τοκογλύφοι έτοιμοι να μπουκάρουν  στο σπίτι να βουτήξουν τα χρυσαφικά της γιαγιάς και κάτι χαρτιά από χωραφάκια του προπάππου που κατάφερα να κρύψω από την Τράπεζα.


Βρίσκομαι σε απόγνωση, το μυαλό έχει σταματήσει και δεν βρίσκω Λύση, έχει μαυρίσει το  είναι μου και λέω να πάρω αντικαταθλιπτικά χάπια για να αντέξω την επόμενη ημέρα. Μου φταίει η κακιά μου η μοίρα και όσο σκέφτομαι ότι πλησιάζει η ώρα που θα εισβάλλουν οι καρχαρίες των  Τραπεζιτών-Τοκογλύφων μου έρχεται να βάλω μια θηλιά στο λαιμό, να «αναχωρήσω» για άλλους κόσμους….

Ντ ρι ι ι ι ν ν… ακούγεται το κουδούνι. Ανάθεμα τη γκίνια μου, ποιος είναι τέτοια ώρα.. Μη μου μιλάτε αφήστε μόνο μου , εγώ παρέα θα κάνω με τον πόνο μου (και τον Σουλειμάν)... 

Εμφανίζεται λοιπόν μια μυστήρια  φάτσα και λέει:

«Γεια σου φίλε μου, ξέρω ότι αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα και θέλω αλλά και μπορώ να σε βοηθήσω, κατ ‘αρχήν οικονομικά. Γι αυτό και θέτω στη διάθεση σου 6οο  χιλιάδες  ευρώ. Να πληρώσεις ότι χρωστάς και να κάνεις μια καινούργια αρχή, πιο συνετή».

Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μου πείτε, ναι αλλά και η θηλιά κρεμασμένη στο ταβάνι με γλυκοκοιτάζει… Καλά,  βάλτα στον τραπεζικό  λογαριασμό μου του λέω και τα ξαναλέμε. 

«Τα έχω καταθέσει ήδη, μπορείς να τα αποδεχθείς και να τα σηκώσεις όποτε θες» μου απαντάει και φεύγει…


-==-=-=-=- =-=-=-=-=-=-=-=---=-=-=-=------=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=---===--=-=

Και τώρα ήρθε η ώρα να σας θέσω το ερώτημα.. Τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση, την ασυνήθιστη, εξωπραγματική έστω.. Μια βόλτα μέχρι την Τράπεζα δεν θα πηγαίνατε μήπως και λέει την αλήθεια; Θα προτιμούσατε να περιμένετε την κατάσχεση, τον βέβαιο εξευτελισμό για να μην αφήσετε την πιθανότητα να σας έχει ξεγελάσει ένας επιτήδειος απατεωνίσκος ;
=-=-=-=-=-=-=-=---=-=-=-=------=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=---===--==-=-=-=-=-=-

Στην υπόθεση Αρτέμη Σώρρα και της ΕΝD, με το δικό μου το μικρό μυαλό τρία ενδεχόμενα εξετάζω.

Α) ο Σώρρας και η παρέα του να είναι κοινοί  κομπιναδόροι με σκοπό το ίδιον όφελος. 

- Το αποκλείω γιατί δεν πάει για κυνήγι η αλεπού εκεί που σεργιανάνε τα «θηρία».

Β) ο Σώρρας, τα 600 δις και  η END να είναι βαλτοί από το ίδιο το «σύστημα» για να μας γεμίσουν ψεύτικες ελπίδες, να μας εφησυχάσουν και να μας αποτρέψουν από το να αυτοοργανωθούμε και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση της Ελλάδος ως έθνους/κράτους και την δικιά μας,  ως πολιτών αυτής της χώρας.

α)Το κράταγα σαν ενδεχόμενο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά στην συνέχεια είδα ότι «αδράνησαν»  τα πιο γνωστά κινήματα, εναλλακτική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα εκτός από… την εκλογική ανατροπή με Σύριζα/ Τσίπρα στην κυβέρνηση (μετά και το ταξίδι στην USA, ε;) ή κάποια καινούργια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας και σωτηρίας της χώρας».

β) ο Σώρρας έχει καταθέσει μήνυση (28 /11/2012 με αρ. πρωτ. Δ2012/ 4526) εναντίον των 300+2 και απάντων υπευθύνων. Και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από όλους τους βουλευτές, πρωθυπουργό, υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της δημοκρατίας, που να τον «μαζέψει» με την κατηγορία έστω για διασπορά ψευδών ειδήσεων ( εξαίρεση αποτέλεσε βουλευτής /Αχαΐας που ζήτησε την επίσημη ενημέρωση της Βουλής ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του ).

γ) τα κατεστημένα ΜΜΕ τον λοιδόρησαν κατ’ αρχήν και στη συνέχεια  τον αγνοούν προκλητικά. Επίσημος προστάτης του συστήματος ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα συμπεράσματα δικά σας!

δ) ο μοναδικός αυτοπροσδιορισμός του είναι αυτός του Έλληνα. Δεν αφήνει χώρο για κόμματα ή για δόγματα.

Γ) ο  Αρτέμης Σώρρας και η 12 μελής ομάδα της END, να είναι άνθρωποι σαν και εμάς που θέλουν να προστατεύσουν την πατρίδα τους και επιπλέον έχουν το προνόμιο και την ικανότητα να  συγκεντρώσουν 600 δις δολ. σε Αμερικάνικα ομόλογα.

Ξέρω, είναι το πιο εξωφρενικό από τα τρία ενδεχόμενα. Σας θυμίζω αυτό που  ο Σέρλοκ Χολμς συνήθιζε να λέει, «όταν έχεις εξαλείψει το αδύνατο, αυτό που μένει, όσο απίθανο κι αν είναι, πρέπει να είναι η αλήθεια». Επειδή όμως δεν θέλω να γίνω ντετέκτιβ, απαιτώ από τη Δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο. Να μου απαντήσει, σε μένα στον Έλληνα πολίτη αν είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί του Σώρρα και της END.

Ο Σώρρας βροντοφωνάζει  σε κάθε συνέντευξη που δίνει:

ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Στα χέρια τα δικά μας δηλαδή. Ένα όπλο για να αμυνθούμε μέσα σε έναν πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα αλλά και συνολικά ο πλανήτης μας.

Όσα χρόνια θυμάμαι το εαυτό μου, η μόνιμη επωδός για την πολιτική, οικονομική, πολιτισμική τραγική κατάσταση της χώρας μας, όταν η συζήτηση έφτανε στο δια ταύτα-τι πρέπει να κάνουμε,  ήταν « και τι μπορούμε να κάνουμε, λίγοι και αδύναμοι είμαστε, δεν θα αλλάξει  ποτέ τίποτα». Τόσα χρόνια το μουρμουρίζουμε σε σημείο που να έχει ποτίσει το ΕΙΝΑΙ μας. Τόσο πολύ που αν και υπάρχει σοβαρή περίπτωση, με την  κατάθεση των 600 δις. να έχουμε αποκτήσει Δύναμη για να αντεπιτεθούμε με τα δικά τους όπλα, δεν έχουμε ούτε το κουράγιο να σηκώσουμε το όπλο από το χώμα αλλά προτιμάμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να παραδοθούμε αμαχητί.

Tragic..!  που έλεγε και η διαφήμιση.  Και αισθητικά άμα το πάρεις ΔΕΝ μας ταιριάζει να είμαστε γκρινιάρηδες και γονατιστοί…!.

---=-=-=-=-=-=------=-=-=-=-=-=------=----=--------=-==-=-=-=-=
ΌΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
---=-=-=-=-=-=------=-=-=-=-=-=------=----=--------=-==-=-=-=-=

* Μπορούμε να ακούσουμε τις συνεντεύξεις και ομιλίες  των  μελών  της  END

Μπορούμε να προωθήσουμε και να κοινοποιήσουμε την πρόταση ΣΩΡΡΑ/END και  τον ισχυρισμό για  την  κατάθεση  των  600 δις  εις  το όνομα  της Ελληνικής Δημοκρατίας.  

Μπορούμε να απαιτήσουμε από το επίσημο κράτος να ελέγξει την εγκυρότητα των λόγων του Αρτέμη Σώρρα.

* Μπορούμε να δηλώσουμε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη στην  μηνυτήρια αναφορά του Σώρρα  ή/και  συν-υπογράψουμε  τη  μήνυση  μέσω δήλωσης  παράστασης  Πολιτικής Αγωγής.  



ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.artemis-sorras.com ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Β. Πατρινός

* Προσφυγή στην άγνοια, ή argumentum ad ignorantiam, είναι η λογική πλάνη κατά την οποία μία πρόταση θεωρείται αληθής ή ψευδής λόγω έλλειψης απόδειξης ή στοιχείων.

Παραδείγματα 

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ορισμένοι ότι δεν υπάρχει Θεός.

Άρα, ο Θεός υπάρχει για ορισμένους.

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ορισμένοι ότι υπάρχει Θεός.

Άρα, ο Θεός δεν υπάρχει για ορισμένους


Σχολιάστε:

Blogger Widgets