Clock & Translate

12 Φεβρουαρίου 2013

Μετεγγραφές και βόμβες από Πάνο Καμμένο


kammenos panel
Μπαράζ ζυμώσεων και συναντήσεων καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Καταρχάς, κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου ανακοινώθηκε η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον παλιό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Σκαρτάδο και τον παλιό μπασκετμπολίστα του Αρη Χάρη Παπαγεωργίου. Επίσης γνωστοποιήθηκε η συνεργασία με τον Μιχάλη Καραβέλα από το Αγροτικό Κόμμα, τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο, ο οποίος μοίρασε ένα κείμενο με τον τίτλο «Φτάνει πια: κίνημα πολιτών», αλλά και τον γνωστό συγγραφέα Κώστα Ζουράρι.
Ομως έγιναν και πολλές επαφές στο παρασκήνιο και ιδιαίτερα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος. Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε χθες το πρωί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, ενώ το Σάββατο είχε συνάντηση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο τελευταίος του διαμήνυσε ότι είναι Ν.Δ. και ότι στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι συζητήσεις του με τον βουλευτή Αχαΐας φαίνεται ότι θα συνεχιστούν, καθώς η χημεία των δύο ανδρών είναι καλή. Ακόμη, ο κ. Νικολόπουλος συζήτησε πρόσφατα και με τον Στέλιο Παπαθεμελή για ενδεχόμενη συνεργασία.
Ενδιαφέρον επίσης είχε και μια συνάντηση του κ. Νικολόπουλου με καμία 15αριά καραμανλικούς Θεσσαλονικείς. Η μάζωξη έγινε σε εστιατόριο της Καλαμαριάς, με τη συμμετοχή ανθρώπων που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ., δηλώνουν φίλοι του πρώην πρωθυπουργού και είναι εσχάτως κομματικά αποστασιοποιημένοι.
Κατά τα λοιπά, στο χθεσινό προσυνέδριο ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επίτροπους από τα υπουργεία και να κηρύξει «ανεπιθύμητους» τους κ. Ράιχενμπαχ, Τράα και Φούχτελ. «Θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο δυνάμεων, που μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τους επιτρόπους των υπουργείων» επισήμανε.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι προεκλογικά είπε ψέματα και εκβίασε τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας το δόγμα «στρίβειν διά του Ζαππείου» (κατά το «στρίβειν διά του αρραβώνος»), για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είπε ότι θα έπρεπε να είχε διωχθεί για «εγκλήματα» σε βάρος του λαού και για τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι είναι «ο καταστροφέας της χώρας». «Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν οι πολίτες, διοικεί ο κ. Σημίτης. Το 2009, ο λαός ψήφισε πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο “υπάλληλος” του κ. Σημίτη και τώρα στην κυβέρνηση Σαμαρά υπουργός Οικονομικών είναι ο κ. Στουρνάρας, συνεργάτης του κ. Σημίτη» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι υπάρχουν σημεία που συμφωνούν και άλλα όπου διαφωνούν, όπως τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι για τους Ανεξάρτητους Ελληνες προϋπόθεση για την όποια συνεργασία. Αντίθετα απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, που, όπως είπε, είναι «νεοναζιστικό κόμμα».
dimokratia
Σχολιάστε:

Blogger Widgets