Clock & Translate

21 Φεβρουαρίου 2013

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες


 Συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότεςΣτην ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου επιμένουν οι αγρότες. Σήμερα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.
«Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο Ιω. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, τα βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου πρόκειται να συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, τη Δευτέρα με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς και εκπροσώπων των αγροτών απ” όλη την περιφέρεια.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχολιάστε:

Blogger Widgets