Clock & Translate

05 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλεισμό από στεριά και θάλασσα φοβούνται οι δωσίλογοι !!


Έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα δηλώνουν αγρότες και ναυτεργάτες

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους αγρότες και τους ναυτεργάτες οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η κυβέρνηση «τρέμει» το ενδεχόμενο οι αγρότες να κόψουν την Ελλάδα στα δύο και οι ναυτεργάτες να αποκλείσουν τη νησιωτική χώρα.

Είναι δεδομένο πως η κοινωνική αναταραχή θα ενταθεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.

Η ΠΝΟ συνεχίζει για Πέμπτη μέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ωστόσο, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Palace», το οποίο μετέφερε νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα 48ωρη απεργία την οποία αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

Στις 13.00 σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εργαζομένων στο κομμάτι της ναυτιλίας, με στόχο τη σύμπτυξη κοινού μετώπου.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους δηλώνουν οι αγρότες.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές τονίζουν πως η υπομονή τους εξαντλείται και ξεκαθαρίζουν πως αν δεν δοθεί λύση θα στήσουν μπλόκα στους κεντρικούς οδικούς άξονες κόβοντας τη χώρα στα δύο.

Χθες οι αγρότες στον Έβρο, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο απέκλεισαν συμβολικά εθνικές και επαρχιακές οδούς.

Στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας μάλιστα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν προσπάθησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου.

Αν αποκλειστεί η νησιωτική Ελλάδα από τη μια και από την άλλη οι αγρότες κόψουν την Ελλάδα στα δύο, τότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση. Ή θα συνεχίσει τη δυναμική αντιμετώπιση των συνδικαλιστών με δυνάμεις των ΜΑΤ ή θα υποχωρήσει και θα δώσει το δικαίωμα και σε άλλες ομάδες να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους εκ νέου.

Για την κυβέρνηση αποτελεί δίκοπο μαχαίρι και η όποια απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets