Clock & Translate

20 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλείουν την Χρυσή Αυγή από το Συμβούλιο της Ευρώπης.


ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συγκροτούν μέτωπο για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που σήμερα εκπροσωπείται από τη βουλευτή Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σχετική διαβεβαίωση φέρεται ότι παρείχε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM), Μπενζαμέν Αμπτάν, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου.
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στις συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αρκετές ευρωπαϊκές αντιρατσιστικές οργανώσεις, ενώ την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα κινηθούν από κοινού με στόχο να αλλάξει η σύνθεση της αντιπροσωπείας Ελλήνων βουλευτών στον ευρωπαϊκό οργανισμό.
Στο ζήτημα εστίασαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την Ιπποκράτους να ζητά από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί «ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού».
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», ήταν η απάντηση από τη Λεωφόρο Συγγρού.
Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος έχει προκαταβολικά χαρακτηρίσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «τεράστια νίκη της δημοκρατίας που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Πηγή: epikaira.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets