Clock & Translate

18 Δεκεμβρίου 2012

Αποκρυπτογραφήθηκε το ξεχασμένο μήνυμα του περιστεριού για τον Α' Παγκοσμιο Πόλεμο!!!


Πριν από ενάμισι μήνα, ένα ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία βρήκε στην καμινάδα του σπιτιού του ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα ενός ταχυδρομικού περιστεριού. Πρόκειται για ένα μήνυμα που εστάλη την ημέρα της απόβασης στη Νορμανδία και μέχρι σήμερα δεν είχε αποκρυπτογραφηθεί.



Σύμφωνα με το BBC, τώρα ένας Καναδός από το Οντάριο υποστηρίζει ότι κατάφερε να σπάσει τον κώδικα μόλις μέσα σε 17 λεπτά. Ο Gord Young δηλώνει ότι το σημείωμα που χρονολογείται από το 1944 χρησιμοποιεί έναν απλό κώδικα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος καταγράφει τις θέσεις των γερμανικών στρατευμάτων στη Νορμανδία. Ύστερα από την εύρεση του μυστηριώδους μηνύματος, αρκετοί προσπάθησαν να το αποκρυπτογραφήσουν χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.



Ο Καναδός απαντάει σε όσους αμφισβητούν το κατόρθωμα του ότι η λύση είναι απλή και κρυβόταν στο βιβλίο «Royal Flying Corp [92 Sqd-Canadian] aerial observers» που είχε κληρονομήσει από ένα μακρινό του θείο. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του το κείμενο αποτελούταν από ακρώνυμα.

lifo.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets