Clock & Translate

03 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μπερίσα συνεχίζει τις προκλήσεις: "Μας αδίκησαν στη διάσκεψη του Λονδίνου!!"


Δεν ξέρουμε τι έλεγε το «μήνυμα» (σιγά τα ωά…) από τους φασουλήδες των Αθηνών, αλλά εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Μπερίσα συνεχίζει απτόητος το βιολί του περί της «Μεγάλης Αλβανίας»!

Σε νέες, λοιπόν, δηλώσεις του, κατά την τελετή της μετονομασίας μιας οδού των Τιράνων σε «Kont Leopold Bertold» (προς τιμήν του προ εκατονταετίας υπουργού Εξωτερικών της Αυστροουγγαρίας, μίλησε για την «ιστορική αδικία του διαμελισμού των αλβανικών εδαφών» υποστηρίζοντας πως «τα εθνικά εδάφη της Αλβανίας είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα»! Ιδού:

«Ο κόμης Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστροουγγρική αυτοκρατορία για χρόνια είχαν τοποθετηθεί υπέρ της “Εθνικής Αλβανίας”, της Αλβανίας των Αλβανικών εδαφών όπου κατοικούν Αλβανοί, της Αλβανίας των 67.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το κύριο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου, στο νοτιοδυτικό μέρος. Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας οι εκπρόσωποι της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας επέμεναν και κατάφεραν ώστε η Διάσκεψη του Λονδίνου, η οποία θα ασχολείτο με τον καθορισμό των συνόρων, να θέσει κάποιες αρχές για το έργο της. Έτσι, τα σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές αυτές, θα πρέπει να προσδιορίζονταν σύμφωνα με την εθνική πλειοψηφία και τη γεωγραφική συνέχειά της. Όμως οι άλλες δυνάμεις που ήταν παρούσες στη διάσκεψη, μετέτρεψαν τα αλβανικά εδάφη σε “πλιάτσικο αγοράς” για τους βαλκάνιους συμμάχους τους. Άλλα δήλωναν την ημέρα και άλλα πράγματα, άθλια για τους Αλβανούς, αποφάσιζαν τη νύχτα».

Ποια θα ήταν η ελληνική απάντηση στις προκλήσεις του Μπερίσα, αν υπήρχε εθνικό κράτος; Λες αρχικατσαπλιά των Βαλκανίων, πως «τα σύνορα πρέπει να προσδιορίζονται σύμφωνα με την εθνική πλειοψηφία και τη γεωγραφική συνέχειά της». Καλά τα λες! Δώσε μας, λοιπόν, την Βόρειο Ήπειρο! Αλλά είπαμε, αν υπήρχε εθνικό κράτος…

Και βέβαια, μαζί με την απάντηση αυτή θα του έστελνε το εθνικό κράτος «πεσκέσι» τους Αλβανούς που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα και μετά ας τα ’βγαζε πέρα μαζί τους!

Σχολιάστε:

Blogger Widgets