Clock & Translate

11 Δεκεμβρίου 2012

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες- Ο Μανώλης «άδειασε» τον Καμμένο και παραιτήθηκε...


 Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  Ο Μανώλης «άδειασε» τον Καμμένο και παραιτήθηκεΠρος διάλυση οδηγείται το νεόκοπο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.
Η σύγκρουση του προέδρου του κόμματος Π.Καμμένου με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ.Μαρκόπουλο -που οδήγησε στην καθαίρεσή του- ήταν η αποκορύφωση μιας κρίσης που σοβεί επί καιρό στο κόμμα.

Εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων δε είναι πλέον και ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αφού επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, στη συνέχεια έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος. «Είπα στα στελέχη «παραιτούμαι». Δεν θα παραιτηθώ στον Πάνο Καμμένο», τόνισε.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι το περίφημο non paper υπήρχε και το είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο στόχαστρο έχει μπειη στρατηγική του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η κριτική επικεντρώνεταιστο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λάδι στη φωτιά έριξαν ακόμαπληροφορίες ότι ο Π.Καμμένος έχει επαφές με επιχειρηματίες και προβάλλει ωςλύση για τη χώρα το δολάριο.
Το επεισόδιο τηςΔευτέρας δείχνει ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας άνοιξε και αναμένονται κι άλλεςκινήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικότου κόμματος.
Ενδεικτικόείναι ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας,που ακολούθησε της διακοπής της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής,απουσίαζαν έξι βουλευτές, ενώ και έξι υπογραφές δεν μπήκαν έως αργά το βράδυστην ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου.
Σεαυτό το κλίμα, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνωντην Πέμπτη θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Το παρασκήνιο της κρίσης
Όλα ξεκίνησαν στην πρωινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε μπροστά στις κάμερες για το επερχόμενο συνέδριο, τις προσυνεδριακές διαδικασίες και την εγγραφή των μελών (εγγραφή έως τέλος Ιανουαρίου, προσυνεδριακές σε όλες τις περιφέρειες, συνέδριο τέλος Απριλίου).
Όταν αποχώρησαν οι κάμερες ξεκίνησε η συζήτηση με πρώτο ομιλούντα τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος ζήτησε να αποφασίζουν τα όργανα μετά από συζήτηση τη γραμμή του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο διερωτήθηκε «πως φθάσαμε στο δολάριο» και ρώτησε γιατί αποφάσισε μόνος του ο κ. Καμμένος να παραιτηθούν οι βουλευτές καινα προκηρυχθούν οι εκλογές.
Επίσης,ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε το θέμα γιατί να ζητηθούν εκλογές όταν το 75% τωνπολιτών δεν τις επιθυμει, παρά την αντίρρησή του για την ασκούμενη πολιτική απότην πλευρά της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε πώς, και για ποιο λόγο, έχει ανοίξειδιάπλατα και χωρίς όρους και αρχές από την πλευρά του κόμματος η συνεργασία μετον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλαο κ. Μαρκόπουλος έθεσε θέματα ηθικής τάξεως για συγκεκριμένους βουλευτές(μίλησε για τους Γ.Νταβρή και Κ.Γιοβανόπουλο) οι οποίοι -κατ’ αυτόν- έχουναπαράδεκτη συμπεριφορά, υβρίζοντας συνάδελφους, ενώ ζήτησε ξεκαθάρισμα μελώνκαι απαλλαγή από υβριστές του διαδικτύου.
Στησυνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ζώης, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα και προχώρησε έναβήμα παραπάνω, ζητώντας ξεκαθάρισμα ταυτότητας και κατεύθυνσης, όπως και οΓ.Αναγνωστάκης που ζήτησε να θεσμοθετηθούν όργανα στο κόμμα.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Καμμένος σηκώθηκεόρθιος και αντί απάντησης απέδρασε, φεύγοντας από την αίθουσα και δηλώνονταςότι «δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση» προς έκπληξη όλων των παρόντων.
Στιςδιαμαρτυρίες αρκετών μάλιστα, για το άδοξο τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε: «Αυτήτη λήγω εγώ!..».
Ακολούθησεαναταραχή. «Αρκετά τον ανεχθήκαμε!» σχολίαζε προβεβλημένο στέλεχος τουκόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι σκέφτονται ακόμη και την αλλαγήηγεσίας.
Λίγηώρα αργότερα, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να συγκαλέσει Κοινοβουλευτική Ομάδακαι ζήτησε από τον κ. Μαρκόπουλο να ανακοινώσει τη σύγκλησή της. Ο γραμματέαςτης ΚΟ αρνήθηκε λέγοντας «προσέβαλλες τα κορυφαία σου στελέχη αποχωρώντας απότην συνεδρίαση, είναι λάθος η νέα σύγκλιση, με αυτό το κλίμα δεν συμφωνώ».
Παράταύτα, με απόφαση του κ. Καμμένου, η ΚΟ συνεκλήθη, με απουσίες έξι βουλευτών,μεταξύ των οποίων ο κ. Ζώης και ο γραμματέας του κόμματος Μ.Γιαννάκης. Κατόπιναυτών, ο Π.Καμμένος ανακοίνωσε την καθαίρεση του κ. Μαρκόπουλου από τη θέση τουγραμματέα της ΚΟ και την αντικατάστασή του από τον Π.Μελα.
Παράλληλα,ζήτησε να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος την ανακοίνωσή του, κάτιπου όμως δεν έγινε τελικά, καθώς έως αργά το βράδυ το κείμενο έφερε έξιυπογραφές λιγότερες από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑνεξάρτητωνΕλλήνων.
Το κείμενο έχει ως εξής:
<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

«Ότανελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότικαι οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και ηαλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» πουδόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδας.
»Δηλώνουμεότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη».Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούνοι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μαςκαι δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιοδυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Τηναπόφαση υπέγραψαν εκτός από τον κ. Καμμένο, οι εξής βουλευτές:Παναγιώτης Μελάς,Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, ΓαβριήλΑβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, ΒασίληςΚαπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, ΚώσταςΓιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.
Γιαπολλούς, η ανακοίνωση αυτή προαναγγέλει νέα σύγκρουση την Πέμπτη, οπότε θασυνεδριάσει εκ νέου η ΚΟ, ίσως ακόμη και διαγραφές.
ΟΜανώλης «άδειασε» τον Καμμένο για το non paper και παραιτήθηκε<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Στο μεταξύ το πρώην πλέον πια στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μανώλης, σετηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε «λαγό» τον κ. Καμμένο ενώ για την ιστορίαμε το non paper είπε πως υπήρχε.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης υποστήριξε πως ο ΠάνοςΚαμμένος ήθελε νασυμμετάσχει στην κυβέρνηση και προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον Πρόεδρο τηςΔημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία τηςΔημοκρατίας» είπεχαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του κόμματος.
Αργότερα μιλώντας στον ANT1 επανέλαβε πως το nonpaper υπήρχε και μάλιστα υποστήριξε πως έχει και στοιχεία.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο 2012, ενώ ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας πραγματοποιούσε διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμόκυβέρνησης, στις οποίες συμμετείχε και ο Πάνος Καμμένος ο ΚάρολοςΠαπούλιας επικαλέστηκεnon paper του προέδρου των ΑΝΕΛ με επτά προτάσεις. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε τηνύπαρξη τέτοιου εγγράφου και απείλησε με μήνυση τον Κάρολο Παπούλια.
Διευκρίνισε πάντως πως δεν υπάρχει κανέναενδεχόμενο επιστροφής του στηΝέαΔημοκρατία. «Δεν έφυγα γιανα γυρίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: epikaira.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets