Clock & Translate

17 Δεκεμβρίου 2012

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την “ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»


«Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σε μια φασιστικής έμπνευσης επίθεση διαρκείας, επιχειρεί να περάσει με συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που παρακάμπτουν τη Βουλή και καταλύουν το Σύνταγμα, τις απολύσεις στο Δημόσιο και στους Δήμους και να κάμψει τις καθολικές αντιδράσεις που συναντούν αυτές..

Στη προσπάθεια της αυτή επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, που χαρακτηρίζει τρομοκράτες και προνομιούχους τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους.
«Τρομοκράτες» δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του – «Προνομιούχοι» δεν είναι οι απολυμένοι, αλλά τα συμφέροντα και οι τραπεζίτες για τους οποίους δουλεύει ο κ. Σαμαράς
Η συλλογική ευθύνη, που καθιερώνει ο κ. Μανιτάκης, που ως «γενίτσαρος» προσχώρησε πρόσφατα στο μνημονιακό στρατόπεδο, είναι χαρακτηριστικό των χουντικών και φασιστικών καθεστώτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σε όλο το Δημόσιο.
Καλεί τους εργαζόμενους, του νέους, τους άνεργους καθένα και καθεμία να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Δευτέρας 17/10/2012 στις 11 το πρωί που οργανώνει ο σύλλογος ΟΤΑ Λέσβου ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
Καταγγέλλουμε ως υποκριτικές και γελοίες τις δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Παύλου Βογιατζή που καλεί δήθεν τον Υπουργό να εξαιρέσει τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από την εφαρμογή ενός νόμου, που ψήφισε μόλις πρόσφατα ο ίδιος και η ψήφος του μάλιστα (όπως και των κ.κ. Σηφουνάκη και Αθανασίου) ήταν καθοριστική, ώστε να διαμορφωθεί η πλειοψηφία των 153.
Μόνη λύση είναι ο αγώνας, μέχρι την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, και μόνη δημοκρατική διέξοδος οι εκλογές, που θα αναδείξουν μια νέα αριστερή πλειοψηφία και μια κυβέρνηση της Αριστεράς με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων Για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του τόπου
Ή εμείς ή αυτοί.»
Μυτιλήνη 16/12/2012
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
Πηγή: lesvosnews.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets