Clock & Translate

13 Νοεμβρίου 2012

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΦΕΥΡΕΤΕ?

«Ο εμπαιγμός της συγκυβέρνησης απέναντι στον Ελληνικό λαό φθάνει στο αποκορύφωμά του με τη θέσπιση της περιβόητης «διαθεσιμότητας» των δημοσίων υπαλλήλων, όπως την προβλέπει το προσφάτως ψηφισθέν Μεσοπρόθεσμο, που φυσικά δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια συγκαλυμμένη απόλυση. Σε μια κοινωνία που η ανεργία καλπάζει και στατιστικά έχει ξεπεράσει το 26% η προοπτική αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων που τελούν σε καθεστώς εφεδρείας, εντάσσεται στο πλαίσιο εμπαιγμού τους και προσβάλλει βάναυσα για ακόμα μια φορά την νοημοσύνη όλων μας.

Στην λίστα των υπό απόλυση υπαλλήλων πρώτοι είναι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και έπονται και άλλοι. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια απαράδεκτη μεθόδευση, προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να τεθούν εκτός εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι και μάλιστα χωρίς προηγούμενη έστω τυπική αξιολόγηση, βάσει αυθαιρέτων ποσοστώσεων και εντελώς τυχαίων αλλά και άσχετων κριτηρίων. 

Η κατάφωρη αντισυνταγματικότητα όλων των παραπάνω μεθοδεύσεων, γίνεται αμέσως αντιληπτή όχι μόνο από τον μέσο νομικό αλλά και από τον απλό πολίτη. Η αντίθεση της καινοφανούς «διαθεσιμότητας» προς το άρθρο 103 του Συντάγματος, στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, την αρχή της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, επί των οποίων αργά ή γρήγορα τα αρμόδια δικαστήρια θα κρίνουν σχετικώς, καλεί όλους μας, θιγόμενους ή μη από τα μέτρα αυτά, να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια υλοποίησής τους. Και τούτο γιατί οι προαναγγελλόμενες αυτές απολύσεις, όπως και αν βαπτίζονται για ευφημισμό, θα οδηγήσουν στον Καιάδα της εξαθλίωσης και της φτώχειας πολλούς ακόμα συμπολίτες μας και θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση. 

Όλα αυτά τα αποτελέσματα, οι «φωστήρες»  της τωρινής συγκυβέρνησης και συνεχώς αποτυγχάνοντες στους δημοσιονομικούς τους στόχους, τα γνωρίζουν αλλά προχωρούν ακάθεκτοι στο έργο που τους επέβαλε η Τρόικα του εξωτερικού. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η ίδια, που από μήνες προειδοποιούσαμε και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτές περιαφθούν, στις οποίες θα προχωρούσε η συγκυβέρνηση, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό των πληττόμενων συμπολιτών μας παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή εντός και εκτός κοινοβουλίου για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός τους στην εργασία και για την κατάργηση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της συγκυβέρνησης.»


Σχολιάστε:

Blogger Widgets