Clock & Translate

19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 200 ΔΗΜΩΝ: Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο


Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν σήμερα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότεροι από 200 δήμοι στη χώρα, ενώ στον δήμο Αθηναίων, δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, τα κοιμητήρια και το Ίδρυμα Αστέγων.

Για αύριο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Λιοσίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά, ζητώντας να συναντηθούν με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και να λάβουν την διαβεβαίωσή του ότι ο δήμος δεν θα στείλει τις διαπιστωτικές πράξεις για την διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ζήτησε από τους δημάρχους να μην αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο. Επίσης, εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες για το πρόσφατο επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου.
Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Εξάλλου, τη συνέχιση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεών τους και αύριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα 60 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας.
Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων τους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας- συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Κορασίδη.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 60 άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets