Clock & Translate

08 Οκτωβρίου 2012

«Κατάπτυστη η τροπολογία για το Επικουρικό Κεφάλαιο»


 «Κατάπτυστη η τροπολογία για το Επικουρικό Κεφάλαιο»Με δριμύτητα καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών να περιορίσει την ευθύνη που έχει το Επικουρικό Κεφάλαιο για να αποζημιώνει τους πολίτες που πέφτουν θύματα τροχαίων τα οποία προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Με δριμύτητα καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών να περιορίσει την ευθύνη που έχει το Επικουρικό Κεφάλαιο για να αποζημιώνει τους πολίτες που πέφτουν θύματα τροχαίων τα οποία προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Ο πρόεδρος ΔΣΑ Ιω. Αδαμόπουλος τονίζει ότι κάθε μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου (ΕΚ) για καταβολή αποζημίωσης, και ιδίως ο αποκλεισμός της υποχρέωσής του σε αποζημίωση για την ψυχική οδύνη των παθόντων, αναμένεται με πλήρη βεβαιότητα να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και να κλονίσει την ασφάλεια των συναλλαγών και του δικαίου.
συνέπειες Χαρακτηρίζοντας τη σχετική τροπολογία “κατάπτυστη”, καλεί το υπουργείο Οικονομικών να την αποσύρει άμεσα, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα έχει η θέσπισή της για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων (από ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα), αφού θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημιά τους καταδικαζόμενα στην ανέχεια, την οικονομική εξαθλίωση, με τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο.
Η επίμαχη ρύθμιση, που επανέρχεται με τρόπο ακατανόητο και αιφνιδιαστικό σε νομοσχέδιο εντελώς άσχετο, “νοθεύει πρωτοφανώς το δίκαιο για τις αποζημιώσεις από αυτοκινητικά ατυχήματα και θέτει σε μείζονα διακινδύνευση τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών”. Κατά τον πρόεδρο ΔΣΑ, η πολιτεία απαξιώνει τους θεσμούς, το έννομο αγαθό της υγείας και την προσωπικότητα όσων ενδεχομένως πέσουν θύματα αυτοκινητικών ατυχημάτων με τρόπο που θα στιγματίσει τη ζωή τους, αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για αποκατάσταση της νομιμότητας και αποτελεσματική προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων.
Ο ΔΣΑ εκφράζει την εντονότατη αντίδρασή του στη νόθευση των δικαιωμάτων των πολιτών εξαιτίας της απροθυμίας της πολιτικής ηγεσίας να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ασφαλιστικών εταιρειών.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε:

Blogger Widgets