Clock & Translate

05 Οκτωβρίου 2012

Μήπως τελικά ο λόγος που "χάθηκε" η λίστα Λαγκάρτ, είναι εντελώς διαφορετικός από ο, τι μπορεί να φανταζόμαστε;

Τις τελευταίες ημέρες, ακούμε από παντού για την περιβόητη λίστα Λαγκάρτ και δεν βγάζουμε άκρη από την ονοματολογία και από την πάσης φύσεως ακατάσχετη παπαρολογία. Άρες μάρες κουκουνάρες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... 

Γιατί λοιπόν "έχασαν" την περιβόητη λίστα; .....

....μα φυσικά, για να μπορούν τώρα να απειλούν όποιον θέλουν, (με τις κατάλληλες "προσθαφερέσεις" ονομάτων), και όποιον τυχόν σκέφτεται να μην συνεργήσει στο επερχόμενο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού

Είναι ευνόητο πως όποιος βουλευτής π.χ, θα είχε την πρόθεση να μην ψηφίσει τα θανατηφόρα νέα μέτρα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, θα το σκεφτόταν δύο φορές να μην το κάνει. Ιδιαίτερα εάν απειλούνταν να βρεθεί το όνομά του "τυχαία" σε μία τέτοια λίστα και που στην συνέχεια θα έτρεχε να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. 

Γιατί λέτε να καθυστερούν και με το "κλείσιμο" του πακέτου μέτρων. Μήπως γιατί διαπραγματεύονται; Μα όλοι το ξέρουμε πως στο τέλος θα τα περάσουν όλα και ακόμα περισσότερα. Προφανώς όμως, υπάρχουν αντιδράσεις που είναι ικανές να ανατρέψουν τα σχέδια τους, μαζί τους και την κυβέρνηση, οπότε ακόμα προφανέστερα φροντίζουν να κερδίσουν χρόνο ώστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να τις εξαφανίσουν. Όσο θα "κάμπτονται" οι αντιδράσεις, τόσο θα εμπλουτίζεται το πακέτο της εξαθλίωσης. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει, με τις καθημερινές προσθήκες νέων μέτρων.

Οι κινήσεις τους, είναι πλέον τόσο προφανείς και κενές προσχημάτων που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση και πολιτική ευφυΐα για να εξηγηθούν από τους πολίτες και να γίνει κατανοητός ο στόχος τους. 

Για να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε κάθε φορά τις προθέσεις τους, θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αλλά με στυγνούς μαφιόζους, εκβιαστές και εγκληματίες που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, τη ζωή μας.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets