Clock & Translate

14 Ιουνίου 2012

Kαταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ κατά ΥΠΟΙΚ Γ. Ζανιά...


Ο υπουργός Οικονομικών δεν αρνήθηκε την ύπαρξη «απόρρητων» επεξεργασιών-προτάσεων  στο φορολογικό πεδίο, τις οποίες όμως αρνήθηκε να κοινοποιήσει, «γεγονός που συνηγορεί υπέρ ενός συγκεκριμένου, μνημονιακού σχεδιασμού για νέα φορολογική επιδρομή μετά τις εκλογές» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον Γ.Ζανιά την Τρίτη.     

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι από τις συσκέψεις προέκυψαν δεδομένα για τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κρατικά έσοδα που «δεν συμβαδίζουν με επίσημες και ανεπίσημες διαρροές στα ΜΜΕ περί πλήρους κατάρρευσης και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική προπαγάνδα των ημερών».

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει δημόσια τις εν λόγω προτάσεις επεξεργασίες.

Απο την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά τόσο την ύπαρξη νέων φορολογικών μέτρων, όσο και την άρνηση δημοσιοποίησής τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «αποκαλυπτικά δεδομένα προέκυψαν από τις συναντήσεις αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ (Τρίτη 12.6.2012) με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.ΖΑΝΙΑ και τον Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι.ΔΙΩΤΗ. Αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ (με επικεφαλής τους κ. Γ.ΜΗΛΙΟ και Γ.ΣΤΑΘΑΚΗ αντίστοιχα) είχαν τη δυνατότητα, σε ευρείες συσκέψεις (με την παρουσία κορυφαίων υπηρεσιακών στελεχών), να καταθέσουν συγκεκριμένα θέματα (συνημμένα παραρτήματα) και να λάβουν τις ανάλογες απαντήσεις.»


Σχολιάστε:

Blogger Widgets