Clock & Translate

08 Ιουνίου 2012

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί

ΚΡΑΥΓΗ απόγνωσης απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. «Δεν αντέχουμε άλλο να υποκαθιστούμε το κράτος. Δεν σηκώνουν άλλο οι ώμοι μας να είμαστε εμείς ο ασφαλιστικός φορέας εκατομμυρίων Ελλήνων», τόνισε ο κ. Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, καθώς αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους αν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις στο θέμα της τακτοποίησης των οφειλών και των οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεινόμενη εκκρεμότητα.
Ο κ. Λουράντος κατηγόρησε τους πολιτικούς υπεύθυνους στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια για ενδοτική πολιτική, που βύθισε, εκτός των άλλων, και τη φαρμακευτική περίθαλψη στην καταστροφή. 

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ τόνισε για μία ακόμα φορά ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και η προσφυγή σε κινητοποιήσεις ουσιαστικά επιβλήθηκε από το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί και τα οποία, όπως είπε, αναμένεται να διογκωθούν τις επόμενες ημέρες με ακάλυπτες επιταγές και υποχρεώσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω των ανείσπρακτων οφειλών. Οι φαρμακοποιοί, σημείωσε, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις διαβεβαιώσεις που τους έχουν δοθεί για είσπραξη μέρους των οφειλών αρχικά μέχρι 13 Ιουνίου, στη συνέχεια μέχρι 15 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όπως είπε ο κ. Λουράντος, που είχε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, η τακτοποίηση μέρους των οφειλών τώρα μεταφέρεται για μετά τις εκλογές.

Έκκληση από την ΕΣΕΕ

Έκκληση για τη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απηύθυνε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με επιστολή την οποία κοινοποίησε και σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. Στην επιστολή της ΕΣΕΕ τονίζεται ότι ο εμπορικός κόσμος αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί από την ασυνέπεια των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις προς αυτούς οφειλές τους, αφού τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερης έντασης προβλήματα, δοκιμάζουν συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει 68.000 και πολλές να απειλούνται με κλείσιμο.


Σχολιάστε:

Blogger Widgets