Clock & Translate

20 Ιουνίου 2012

Κλειδώνει η συμφωνία για κυβέρνηση...

Νέες συναντήσεις σήμερα Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη εξωκοινοβουλευτικοί σε κρίσιμα υπουργεία.

«Κλειδώνει» η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά και εντός της ημέρας είναι πιθανόν να ανακοινωθεί η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο θα μετάσχουν και γνωστά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Ο κ. Σαμαράς θα έχει σήμερα νέες συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 


Το κόμμα του κ. Κουβέλη αποφάσισε να μην εκπροσωπείται στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, ενώ ανάλογη απόφαση είναι πιθανόν να λάβει σήμερα και η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για τη θέση του υπουργού Οικονομικών έχει ήδη γίνει στον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλη Ράπανο, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργικό σχήμα να παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας. Από τα στελέχη της Ν.Δ. προς υπουργοποίηση φέρονται, μεταξύ άλλων, οι κ. Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εάν δεν επιστρέψει στο υπουργείο Αμυνας, με παράλληλη θέση αντιπροέδρου, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής, με εναλλακτική επιλογή τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Χθες, εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συζήτησαν το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης, που θα επικυρώσουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, και έχει επιτευχθεί σύγκλιση στα περισσότερα ζητήματα, με εξαίρεση τη φορολογία των επιχειρήσεων και τον εκλογικό νόμο.

Από: ΕΔΩ

Σχολιάστε:

Blogger Widgets