Clock & Translate

08 Ιουνίου 2012

Reuters: Η Ισπανία καταφεύγει σε Ευρωπαϊκή βοήθεια εντός του Σαββατοκύριακου...


Αναμένεται αίτημα της ΙσπανίαςΕντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να καταθέσει αίτημα η Ισπανία, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το πρακτορείο επικαλείται πληροφορίες από Ευρωπαίους αξιωματούχους και μιας γερμανικής πηγής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αίτημα αναμένεται να κατατεθεί μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνηςτο Σάββατο. Παράλληλα το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν έχει μέχρι στιγμής έλθει σε επαφή με την ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να σχολιάσει την είδηση αυτή.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ που θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα, αναφέρουν ότι θα αναφέρεται πως χρειαστούν τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίησή τους οι ισπανικές τράπεζες πέραν των αναγκών που έχουν ήδη διαπιστωθεί.
Ο οίκος Fitch, που υποβάθμισε το αξιόχρεο της Μαδρίτης δύο βαθμίδες πάνω απ' την κατηγορία σκουπίδια, ανεβάζει το ποσό στα 60 δισ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το συνολικό κόστος για την Ισπανία μπορεί να φθάσει έως και 100 δισ. δηλαδή το 9% της χώρας.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, την Πέμπτη, άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρώπη για βοήθεια.
Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη εξετάζει διάφορους τρόπους στήριξης του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, μετά την επίμονη άρνηση της Μαδρίτης να υπαχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης ανάλογο με εκείνο της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Από την πλευρά του, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε απέκλεισε γι' άλλη μια φορά το ενδεχόμενο απευθείας χρηματοδότησης τραπεζών απ' το μηχανισμό στήριξης.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets