Clock & Translate

02 Μαΐου 2012

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Να πάψει η Γερμανία να παριστάνει τον καλό μαθητή της Ευρωζώνης»

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Να πάψει η Γερμανία να παριστάνει τον καλό μαθητή της Ευρωζώνης»
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά ανοικτά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως δεν επιδιώκει να ανανεώσει τη θητεία του πέραν της λήξης της, εν μέρει και επειδή αισθάνεται ενοχλημένος από τους υπαινιγμούς της Γερμανίας ότι είναι η μόνη που πληρώνει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά ανοικτά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως δεν επιδιώκει να ανανεώσει τη θητεία του πέραν της λήξης της, εν μέρει και επειδή αισθάνεται ενοχλημένος από τους υπαινιγμούς της Γερμανίας ότι είναι η μόνη που πληρώνει για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Είναι μέρος του προβλήματος και η Γερμανία, που πιστεύει ότι σηκώνει το βάρος για όλες τις άλλες χώρες. Αυτό είναι προσβλητικό», είπε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας πως επτά από τα δεκαεπτά κράτη-μέλη έχουν χαμηλότερα επίπεδα χρέους από αυτά της Γερμανίας.

«Ας πάψει η Γερμανία να παριστάνει τον καλό μαθητή της Ευρωζώνης», είπε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής του Eurogroup, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets