Clock & Translate

07 Μαρτίου 2012

Στην Ινδία εφαρμόζονται οι νόμοι: 6 εταιρείες κολοσσοί αποκλείστηκαν για 10 χρόνια λόγω "λαδωμάτων"



Μπορεί η Ινδία να είναι απ΄τις αγορές αμυντικών προϊόντων που, ας πούμε, ευνοούν τις "ευέλικτες" εταιρείες, αλλά έτσι και συλληφθείς επ'αυτοφώρο, συνήθως μετά από κάρφωμα ανταγωνιστή "την έχεις κάτσει" κυριολεκτικά!
Έτσι μετά στο σκάνδαλο δωροδοκίας στο πρόγραμμα των αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ. το ινδικό υπουργείο Άμυνας έθεσε στη μαύρη λίστα έξι μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες λόγω της συμμετοχής τους στην υπόθεση.



Οι εταιρείες που αποκλείονται για δέκα ολόκληρα χρόνια από το χρυσωρυχείο αμυντικών προϊόντων της Ινδίας είναι οι Singapore Technologies Kinetics, Israel Military Industries, Rheinmetall Air Defense (πρώην Oerlikon Contraves), Corporation Defense Russia, T.S. Kisan (Ινδία) και RK Machine Tools (Ινδία).

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης το ινδικό υπουργείο Άμυνας ακύρωσε το πρόγραμμα για την προμήθεια 180 τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χλστ / 52 διαμετρημάτων. Το κόστος του ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ περίπου. 

Στις δοκιμές έγιναν και διάφορα τραγελαφικά, όπως όταν το πυροβόλο της Konstrukta από τη Σλοβακία, εξερράγη κατά τις δοκιμασίες. Το συμπέρασμα που έβγαλε αρμόδια επιτροπή ήταν ότι τα πυροβόλα της Rheinmetall και της Konstrukta είναι πρωτότυπα τα οποία δε χρησιμοποιούνται ούτε στη χώρα τους.

Μέχρι στιγμής, οι τελευταίο δύο ανταγωνιστές είναι η Konstrukta και η Rheinmetall. Η Samsung της Νότιας Κορέας έφυγε από τη διαδικασία το 2009. Τελικά φαίνεται ότι η εξέλιξη ευνοεί τις Nexter (Γαλλία),  Samsung (Ν. Κορέα), United Defense (ΗΠΑ) που έχουν απομείνει μόνες τους στον διαγωνισμό.

Με βάση τις προδιαγραφές, το πυροβόλο θα πρέπει να κινείται σε αποστάσεις μέχρι 40 χιλιόμετρα και να βάλει 150 βλήματα σε διάστημα έξι έως οκτώ ωρών.

defencenet.gr

Σχολιάστε:

Blogger Widgets