Clock & Translate

13 Μαρτίου 2012

Εκανε στροφή 180 μοιρών για τον βουλευτή με το εκατομμύριο ...


Στροφή 180 μοιρών επιχείρησε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο Π. Νικολούδης ανασκεύασε την καταγγελία του, που προκάλεσε σάλο, ότι ένας (ή μία) από τους τριακόσιους έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Ο πρόεδρος της Αρχής και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει «για δείγμα ελέγχου τριακοσίων ατόμων που για την ακρίβεια ανέρχονται στα τριακόσια δέκα, το οποίο ούτε καθ' υποφορά ούτε καθ' υπόνοια δείχνει τη Βουλή».

Επιπλέον, επέμεινε ότι ουδέποτε ανέφερε τη «λέξη του βουλευτή» και πως «δεν βλέπω για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να μου αποδώσει τέτοιες κουβέντες». Στην κατηγορία αυτή του «πολιτικού κόσμου», δήλωσε ότι περιλαμβάνονται «από γενικοί γραμματείς υπουργείων και κάτω, αντινομάρχες αντιδήμαρχοι και άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής στην πρώτη κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ των άλλων είχε δηλώσει: «Θα πρέπει να σας πω χωρίς κανέναν δισταγμό ότι από ελέγχους (...) που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Αυτό που λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον περσινό δραματικό Μάιο. Σε ποσοστό ένας στους τριακόσιους. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία...».

«ΜΕ ΠΙΕΣΑΝ». Απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που παρατήρησαν ότι με τη μη αποκάλυψη του ονόματος του πολιτικού προσώπου που φέρεται να εξήγαγε ένα εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2011, επέμεινε στην εχεμύθειά του, λέγοντας πως - παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα να το κατονομάσει - αρνήθηκε με επιμονή υποστηρίζοντας πως «δεν θα έπαιζα το παιχνίδι της κολοκυθιάς». Μάλιστα πρόσθεσε πως «και βασανιστήρια να μου έκαναν, επειδή αντέχω σ' αυτά, θα κρατούσα την ίδια στάση».

http://www.capital.gr/News.asp?id=1438235

Σχολιάστε:

Blogger Widgets