Clock & Translate

22 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση της τρόικα: «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και έως 444 δισ. € για τη διάσωσή της»!


http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/EURO3s.jpgH Ελλάδα ίσως χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 109 δισ. € που έχει ήδη εκτιμηθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού tagesschau.de,
το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη σύνοδο του eurogroup αλλά και από την έκθεση της τρόικα που υπεβλήθη στη σύνοδο και που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του σταθμού αν και τον Ιούλιο το πακέτο των 109 δισ. € (50 εκ των οποίων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα) είχε εκτιμηθεί πως ήταν επαρκές σήμερα το ποσό για τη διάσωση της Ελλάδας μπορεί να ανέλθει και μέχρι τα 444 δισ.€ (!) έως ότου η χώρα κριθεί ικανή να γυρίσει στις αγορές, όχι όμως νωρίτερα από το 2020. Σημειώνεται πως η Γερμανία επιθυμεί το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% επι του ΑΕΠ το 2020 από το 165% (αρχική πρόβλεψη για το 2011 153%)  που είναι σήμερα, αλλά είναι άγνωστο το πως αυτό θα γίνει κατορθωτό. 

Τέλος και μέχρι η Ελλάδα κατορθώσει η ίδια να βγει στις αγορές, αναφέρει το δημοσίευμα του tagesschau.de η χώρα θα εξαρτάται πλήρως από τις χρηματοπιστωτικές εκροές των άλλων χωρών της ευρωζώνης για την οικονομική της επιβίωση. 

defencenet.gr 

Σχολιο: Συμπέρασμα; Δεν έχουν νόημα ούτε οι περικοπές, ούτε τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, ούτε και οι θυσίες του ελληνικού λαού, όσες κι αν είναι αυτές. 

Αυτό που απαιτείται είναι η κάθετη αλλαγή πολιτικής και απαλλαγής απο αυτήν την μακροχρόνια όπως όλα δείχνουν και ανούσια οικονομική σκλαβιά της χώρας. ΑΜΕΣΗ έξοδος από το € και μονομερής αναδιάρθρωση του χρέους. ΤΩΡΑ !!! 

Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, αν και όχι δυσκολότερος από αυτόν που ήδη έχουμε πάρει και με το τεράστιο πλεονέκτημα πως αυτός ο δρόμος έχει τέλος και μάλιστα αρκετά σύντομο. Ο άλλος, ούτε τέλος φαίνεται να έχει, ούτε προοπτική και τα αποτελέσματά του είναι ήδη τραγικά.

Η ιστορική επιλογή είναι δική μας. Μόνο που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ καλά τι θα επιλέξει να στηρίξει ο καθένας μας, μιας και μετά, ένα είναι πλέον σίγουρο...δεν υπάρχει επιστροφή.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets