Clock & Translate

16 Ιουλίου 2011

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα

Στο "κόκκινο" θα βρίσκεται το θερμόμετρο τις ημέρες αυτές καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει το Σαββατοκύριακο τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Η πολιτεία και οι δήμοι έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, για την προστασία του πληθυσμού, ενώ οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και  περιορισμό των μετακινήσεων.

Πρόγνωση καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες προβλέπονται γενικά ζεστός καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς.
Συγκεκριμένα για το Σάββατο προβλέπεται γενικά ζεστός καιρός, μόνο στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από 2 ως 6 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι- νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 ως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της υπόλοιπης βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρα μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 38-40 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου, Κατερίνα Ιωαννίδου

Σχολιάστε:

Blogger Widgets