Clock & Translate

07 Ιουλίου 2011

Tα εξαγωγικά σχέδια της ρωσικής αεροναυτικής βιομηχανίας για το 2011

Τις εξαγωγικές της φιλοδοξίες στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας παρουσίασε ο αρχηγός της ρωσικής αντιπροσωπείας της Rosoboronexport στην έκθεση αεροπορικού υλικού στο Παρίσι τον προηγούμενο μήνα. Πιο συγκεκριμένα η Ρωσία προσδοκά να πωλήσει στρατιωτικό υλικό αξίας 7,6 δις ευρώ το 2011 εκ του οποίου το 50% αναμένεται να αφορά προϊόντα της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Όπως δήλωσε ο Sergei Kornev αρχηγός της ρωσικής αντιπροσωπείας της Rosoboronexport στην έκθεση στο Παρίσι, οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Αλγερία στο Βιετνάμ και στην Ινδία συνεχίζονται κανονικά. Αλγερινοί πιλότοι εκπαιδεύονται στην Ρωσία για τα αεροσκάφη Yak-130 τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην αφρικανική χώρα την περίοδο 2011-2012, ενώ το Βιετνάμ έχει ήδη παραλάβει τέσσερα από τα είκοσι Su-30MK2 που είχε παραγγείλει.

Ακόμα η Κίνα πρόσφατα παρήγγειλε 154 κινητήρες AL-31F για τα μαχητικά της Su-27/30 ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ισχυρότερων κινητήρων για το υπο εξέλιξη μαχητικό Chengdu J-20. Παρά την αποτυχία του Mig 35 στην Ινδία η ρωσική βιομηχανία θα συνεχίσει να προσφέρει στην διεθνή αγορά το αεροσκάφος σε τιμή κατά 7 εκατ. ευρώ χαμηλότερη από το κόστος ενός Su-30MK.

Επιπλέον όπως ενημέρωσε ο Sergei Kornev η Ιορδανία παρήγγειλε δύο μεταγωγικά Ilyushin Il-76MF τα οποία πρόκειται να παραδοθούν σύντομα. Δύο ακόμη παραγγελίες οι οποίες εκτελούνται αυτή την περίοδο είναι η κατασκευή Ka-31 και Ka-28 για την Κίνα ενώ πρόσφατα υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση 21 ελικοπτέρων Mi-17 στο Αφγανιστάν.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets