Clock & Translate

04 Ιουνίου 2011

Γιούνκερ: Νέα βοήθεια προς Ελλάδα με εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών


Γιούνκερ: Νέα βοήθεια προς Ελλάδα με εθελοντική συμμετοχή ιδιωτώνΤην πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία για παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής σε αυτήν και ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό

 

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) αναμένεται να συμφωνήσει στην παροχή επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει εθελοντική συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.


Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε επίσης ότι βάσει μιας συμφωνίας για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η τελευταία είναι διατεθειμένη να συστήσει ειδικό ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η συμμετοχή του ιδιωτικού, τομέα στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ, αφορά στην εθελοντική αποδοχή από πλευράς τραπεζών κι άλλων ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων της όποιας ρύθμισης συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Eurogroup για να λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλέον δημοφιλής ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η εθελοντική επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που λήγουν στη διετία 2012-2014 από τους κατόχους τους στην ίδια ονομαστική αξία.

http://www.imerisia.gr 

Σχολιάστε:

Blogger Widgets