Clock & Translate

08 Ιουνίου 2011

Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε! Έτσι κάνει η ιεραρχία όταν το έθνος και η εκκλησία αντιμετωπίζουν προβλήματα!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSKShuG6BI1FNyzoj6cRprQv2gR2EyPfRna9BNw3mfAl_ELkA3zWzLIrVXbXSbu0LH0MwCjaRJqrb1FZ6PRqn8sQ-wIMK2kNe1z14Ae37qwk0hxXlJ2V8MAnQ-cNTE4rsRn0u4g8ZtBCM4/s1600/%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF.JPGτου Παναγιώτη Τελεβάντου

Η Εκκλησία της Κύπρου, Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε, παρακολουθεί στενά όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και παίρνει αποφάσεις και προβαίνει στις δέουσες παραστάσεις.
Και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για να βοηθήσει το ποίμνιό Της να αποφύγει τους σκοπέλους και τους υφάλους που συναντά στο δρόμο του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ιδού δείγμα γραφής από τη στάση Της, όπως συνοψίζεται στο πιο κάτω απόσπασμα από την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου:

“1)
ξέφρασε τν κοιν γωνία της μ τν Μακαριώτατο ες σον φορ τν πορείαν το θνικο μας θέματος. Τόνισε μόφωνα τι κκλησία δν ναμιγνύεται στν Πολιτικ, λλ θεωρε καθκον της ν κφράζει τς ρχς π τν ποίων πρέπει ν στηρίζεται πορεία το θνικο μας θέματος.

2)
ξέφρασε τν νησυχία της γι τ νδεχόμενο πομάκρυνσης τν θρησκευτικν συμβόλων κα εκόνων π τς αθουσες διδασκαλίας τν σχολείων, πως διαδίδεται πιμόνως τος τελευταίους μνες. πεφάσισε, ς κ τούτου, ν διαμαρτυρηθε πρς τ πουργεον Παιδείας ν σχέσει κα μ γκύκλιο πο κυκλοφόρησε σ ρισμένα σχολεα, ναφορικ μ τ θέμα ατό.

3)
νημερώθη π τν Μακαριώτατο γι τ σύγκληση κ μέρους το Οκουμενικο Πατριάρχου στν Κωνσταντινούπολη, τ τέλος το προσεχος Αγούστου, Συνόδου τν Προκαθημένων τν πρεσβυγενν Πατριαρχείων κα τς κκλησίας Κύπρου, δι τ θέμα τς μελλούσης ν συνέλθει Μεγάλης Συνόδου τς ρθοδοξίας.”

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ

Η Εκκλησία της Ελλάδας, όμως, υπό την ηγεσία σας, Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε, απουσιάζει θεαματικά από το προσκήνιο των δρώμενων και συνωμοτεί με τους εθνομειοδότες και τους εκκλησιομάχους στο παρασκήνιο.

Δεν είναι πια δική μας μόνον αυτή η διαπίστωση αλλά και πολλών μελών της ιεραρχίας. Σταχυολογώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα από σημερινές δηλώσεις δύο ιεραρχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
«Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατεξοχήν στιγμή που Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό, Εκκλησία που σιωπά και απουσιάζει από την αγωνία του κόσμου αυτοαναιρείται», δήλωσε στη Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Επίσης, ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε ότι «και δεν πρέπει να είναι κοντά στο κόσμο για να επιδεικνύει την παρουσία της, αλλά για να αποδεικνύει την σχέση της με τον λαό, να ομολογεί την διαφωνία της με το σύστημα που μας προδίδει και να φανερώνει την ετοιμότητα της. Να πάρει πρωτοβουλίες, και να αναλάβει ευθύνες».
«Είναι η μόνη που μπορεί να μεταμορφώσει την αγανάκτηση σε υγιή επανάσταση, η Εκκλησία συμπαθεί τους πονεμένους, κατανοεί τους αγανακτισμένους, αλλά προχωρεί με τους επαναστατημένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος, επεσήμανε: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, δεν είναι μόνο η αγανάκτηση αλλά και η επανάσταση. Η αγανάκτηση βγάζει διαμαρτυρία, η επανάσταση δίνει ελπίδα ανατροπής, ανοίγει δρόμους στα αδιέξοδα».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας στο «Άλτερ» μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι μεν πιστοί έχουνε φωνή και μαρτυρία, εμείς πλέον ως διοικούσα Εκκλησία διακρινόμεθα δια την αφωνία και την απαξίωση».
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αφήσει τον λαό να είναι έρμαιο της τύχης του ενός και του άλλου, πρέπει η Εκκλησία να δώσει το μήνυμα της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Περιστερίου, επεσήμανε ότι «δεν μπορεί το φορτίο αυτής της λιτότητας, να το σηκώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι και γενικότερα της μεσαίας και κατωτέρας τάξεως».
«Πρέπει να μην καθίσει πλέον στις τηλεοράσεις και τους καναπέδες, ούτε να πίνει τους φραπέδες, αλλά πρέπει να λάβουν ενεργό μέρος, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την μεγάλη κρίση», υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.(Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”)

ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!
Μακαριότατε κ. Ιερώνυμε! Συνειδητοποιείτε ότι η Ιστορία του έθνους και της Εκκλησίας μας θα καταχωρήσει με μαύρα γράμματα το όνομά σας στις δέλτους τους;

ΑΓΙΕ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ!
Αγιε Μεσογαίας! Τα της επανάστασεως τα ακούσαμε! Πότε θα κάνετε επανάσταση στην Ιεραρχία; Γιατί δεν ζητάτε επισταμένα σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας για να πάρετε δεσμευτικές αποφάσεις; Πότε επιτέλους θα αφήσετε κατά μέρος τα λεκτικά προτεχνήματα και θα προβείτε στις ενέργειες που θα δέουν χειροπόδαρα τον “Τσολάκογλου” της Εκκλησίας της Ελλάδος;

ΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!
Αγιε Περιστερίου. Γνωρίζω - όπως γνωρίζει το Πανελλήνιο - τη λιπαρή θεολογική σας κατάρτιση, τη σεμνότητα, τη σωφροσύνη και την πηγαία ταπείνωση που σας χαρακτηρίζουν. Αρχίστε - για όνομα του Θεού - αμέσως την Επανάσταση στην Ιεραρχία.

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥΣ

Μην καμωνόμαστε πια ότι μπορούν να γίνουν πνευματικοί αγώνες με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η Ιεραρχία πρέπει να συνέλθει πάραυτα και να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις μετωπικής σύγκρουσης με τους άθεους. Οχι μόνον για το ασήκωτο βάρος των ασθενεστέρων οικονομικά τάξεων, αλλά προπαντός για τα ιερότατα της ψυχής του έθνους μας, που βγήκαν στο παζάρι της ντροπής για να πουληθούν αντί πινακίου φακής.

ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
Αν δεν γίνει αυτό αμέσως τα πάντα θα χαθούν. Και δεν θα έχει κανένα νόημα να αναζητούμε εκ των υστέρων ποιος έχει την ευθύνη.
Ολοι όσοι δεν συντελέσουν για να ακυρωθούν οι ραδιουργίες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου είναι και θα στιγματιστούν από την ιστορία ως συνένοχοι με τον Μακαριότατο.





{Αναδημοσίευση}
Σχολιάστε:

Blogger Widgets