Clock & Translate

24 Ιουλίου 2013

Bloomberg: Η Γερμανία «στήνει στον τοίχο» την Ελλάδα


Απειλεί με μπλοκάρισμα της δόσης των 2,5 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα η Γερμανία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας εν όψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group που θα γίνει την Τετάρτη, με θέμα την έγκριση της δόσης, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πέντε εκ των συνολικά 22 προαπαιτούμενων μέτρων, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η εκταμίευση της δόσης έχει καθυστερήσει και για αυτό απέδωσε ευθύνες στην Τρόικα, η οποία δεν έχει προχωρήσει, ακόμα, στην έκδοση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, έκανε γνωστό ότι η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, πάντως, διευκρίνισαν πως δεν τίθεται θέμα μη καταβολής της δόσης. Κατόπιν επικοινωνίας με το γερμανικού υπουργείο αποσαφηνίστηκε, πως οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγιναν δίχως ο Γερμανός να γνωρίζει για την σημερινή κατάθεση του νέου φορολογικού κώδικα, αλλά και το γεγονός πως πήρε ΦΕΚ το πολυνομοσχέδιο.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets