Clock & Translate

10 Απριλίου 2013

Πάτρα: 2.500 φοιτητές εκτός Πανεπιστημίου!


Πάτρα: 2.500 φοιτητές εκτός Πανεπιστημίου!Την πόρτα της εξόδου δείχνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας,  στο όνομα της υλοποίησης του νέου νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο ενός καταδικαστικού νόμου,  συνεπάγεται τη διαγραφή από  το πανεπιστήμιο της Πάτρας περισσοτέρων των 2500 φοιτητών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% περίπου των 25.000 φοιτητών που αποτελούν  το δυναμικό του Ιδρύματος της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Νόμος δεν «χτυπά» μόνο τους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές καθώς προβλέπει  τη διαγραφή ακόμα και ενεργών φοιτητών, που απλά αμέλησαν, να κάνουν εγγραφή σε δυο συνεχόμενα εξάμηνα

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας σε τοπικό site επαλήθευσε πλήρως τις πληροφορίες,  τονίζοντας πως πρόκειται για έναν άδικο νόμο, ο οποίος εξαναγκάζει τους πρυτάνεις και τα όργανα διοίκησης των σχολών να διαγράψουν  παιδιά τα οποία είναι ενεργεί φοιτητές και σε ηλικία 19, 20 22 χρόνων από αμέλεια ή από οικονομική δυσπραγία , θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια εξουθενωτική τιμωρία.
Star.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets