Clock & Translate

23 Μαρτίου 2013

Μ. Σαρρής: Προς κούρεμα κοντά στο 25% στην Τράπεζα Κύπρου


Το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου, θα διαμορφωθεί κοντά στο 25% καθώς βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας, επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί στο Mega ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. 

Η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Λίγες ώρες μετά από την ψήφιση των εννέα νομοσχεδίων στη Βουλή, ο κύπριος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση. «Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η νέα συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ταξίδι και τις επαφές που είχε στη Μόσχα, παραδέχθηκε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει πληγεί η αξιοπιστία της Κύπρου προς τους ρώσους. «Έγινε ζημιά, αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε», επισήμανε ο υπουργός.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets