Clock & Translate

04 Δεκεμβρίου 2012

Α. Τσίπρας: «Πρέπει να ακυρωθεί το μνημόνιο»


Ακύρωση μνημονίου και  κούρεμα χρέους πρότεινε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο εδώ και καιρό, όταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο και ένας προϋπολογισμός που καταδικάζει τη χώρα στην ύφεση», δήλωσε ο Τσίπρας.
«Ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και γενναία απομείωση του χρέους, προϋποθέτει η ανάκαμψη, όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα η Αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού», υπογράμμισε.
Ασκώντας σκληρή κριτική προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, το Μνημόνιο», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική», το οποίο σχέδιο σκιαγράφησε ως μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, παραπέμποντας σε σχετική συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Γεμαρνικών Βιομηχανιών, Πέτερ Κάιτελ.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets