Clock & Translate

15 Νοεμβρίου 2012

Και ο άγιος φοβέρα θέλει: Suddeutsche Zeitung: Δώρο δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα


Suddeutsche Zeitung: Δώρο δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα«Ήρθε η ώρα της αλήθειας: Η Ευρωζώνη σκέφτεται για πρώτη φορά να κάνει ένα δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα, αφού αποδείχτηκε ότι τα προηγούμενα πακέτα βοήθειας δεν την βοήθησαν να βγει από την κρίση», υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

«Δεδομένης της δραματικής κατάστασης στην Ελλάδα, η Ευρωζώνη συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο αντί να δανείζει στην κυβέρνησης της Αθήνας ως συνήθως, αυτή τη φορά να της χαρίσει ένα μεγάλο όγκο χρημάτων», αναφέρει ο συντάκτης.

Η εφημερίδα επικαλείται κύκλους διαπραγματευτών που τονίζουν ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως η ύφεση στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν υπολογίσει και «δεν υπάρχει περίπτωση να καταστεί βιώσιμο το χρέος αν δεν καταβληθούν άμεσα χρήματα από την Ευρώπη ή εάν δε γίνει νέα περικοπή του χρέους».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ εξετάζουν παράλληλα τη δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.
Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης.
Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Τρόικα.
Και ο άγιος φοβέρα θέλει.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets